El paradís són les vacances o la tornada a la realitat?

 

Després de les ben merescudes setmanes de vacances sense horaris, dietes, paperassa, correus i bronques…. toca tornar al món real.

Setembre torna amb més força que mai, i si a sobre afegim la tornada a l’escola, sembla que l’ésser humà es transformi… passa de ser 24 hores (quasi) feliç a sentir una permanent sensació d’emprenyament amb qualsevol cosa que no surti com esperava de bon començament. La paciència s’ha quedat de vacances!

Els nostres companys de feina o els nostres empleats, tots són al mateix sac, el de no ajudar en res. I els nostres caps, amb totes les seves demandes per ahir. Sembla que el ritme encara és el de la cançó: “des…pa…..ci…..to”.

Cada any trobem un munt d’articles sobre la síndrome postvacacional però no sabem com gestionar-lo, si és que el tenim. I si no som empleats, potser som dels que veiem que la nostra empresa ha passat unes quantes setmanes sense la meitat del personal i ara tot són feines i compromisos a complir en un termini massa curt i amb personal no gaire disposat.

Què és el que ens podria ajudar a retrobar les ganes per a anar a treballar, la nostra paciència i la capacitat de gestió?

Les claus són la MOTIVACIÓ, la GESTIÓ DEL TEMPS i, sobretot, la COMUNICACIÓ NO VIOLENTA. L’EMPATIA amb l’altre per veure quines són les seves necessitats ens pot fer veure que potser són també les nostres, i que tot i que ara no les recordem, són allà.

Aturar-te un moment, respirar i pensar abans de deixar anar el moc a l’altre serà la clau per superar, de mica en mica, la sensació pertorbadora que avui dia ens omple l’ànim.

Aquestes accions són bàsiques per a tornar a la realitat quotidiana, però també per a practicar-les tot l’any. Si comencem des d’avui, veurem el nostre dia a dia sota un altre prisma, i, sense adonar-nos, la nostra realitat canviarà, i ens serà completament diferent l’època en què siguem.

Luz Castillo, Elisabet Collado
Mediadores

Quant a acedecat

Associació Catalana d'Executius, Directius i Empresaris
Aquesta entrada s'ha publicat en Luz Castillo, Elisabet Collado i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari