CRISI DEL CORONAVIRUS: RELACIONS LABORALS I NOU EXPEDIENT DE SUSPENSIÓ TEMPORAL D’OCUPACIÓ

banner web serveis-Recuperado

 

Des de Boadella Esteve Advocats, membres del grup d’Assessors d’ACEDE ens fan arribar un article molt interessant sobre les relacions laborals i el nou expedient de suspensió temporal d’ocupació.

En l’article ens expliquen un seguit d’instruments i recursos tradicionals i vigents, com les vacances, la bossa d’hores, reducció temporal de jornada, entre d’altres, que podrien suposar una solució transitòria per les empreses a l’hora d’abordar la crisi del Coronavirus i/o Covid-19.

A més, l’article ens explica la reformulació dels ERTO (o ERTE) que s’estipula en el Reial Decret Llei 8/2020.

La situació en la qual ens trobem permet a les empreses declarar l’existència de la força major. Un cop acreditada la força major, s’aplicarà la mesura que l’empresa ha proposat i que pot anar des de la reducció de la jornada fins a la suspensió del contracte de treball, en aquest últim cas, els treballadors afectats podran accedir a la prestació d’atur, encara que no disposin de la carència necessària per accedir a tal prestació, ni que aquesta computi a efectes de futures prestacions per un eventual acomiadament.

Us invitem a llegir l’article complet on trobareu tots els detalls sobre les relacions laborals i el nou expedient de suspensió temporal d’ocupació.

Quant a acedecat

Associació Catalana d'Executius, Directius i Empresaris
Aquesta entrada ha esta publicada en Articles. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari